Expositie ‘Market Garden’ in CRASH

Na weken van aandacht voor de herdenking van 75 jaar Market Garden in de omgeving van Nijmegen en Arnhem is nu de beurt aan het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45. Zij geven die operatie specifiek aandacht in een van hun museumzalen.

De expositie ‘Operatie Market Garden’ wordt op zaterdag 5 oktober om 12.00 uur officieel geopend. De opening zal worden verricht door majoor Dr. Jaap Hoogenboezem. In de zaal is een spectaculair diorama ingericht waarin u oog in oog staat met militairen in de originele uniformen die tijdens de operatie zijn gedragen met hun uitrusting en gebruiksvoorwerpen.

Zo is er een aantal parachutisten te zien: een Pool, een Canadees, een Engelsman, een Franse SAS en een Amerikaan van de 101 Airborne Division “Screaming Eagles”. Ook is er in tekst en beeld aandacht gegeven aan de gebeurtenissen van de operatie en aan de legeronderdelen die in de operatie hebben meegevochten. Een vitrine toont een aantal van de voertuigen die een rol hebben gespeeld tijdens Market Garden. Ook is er doorlopend een film over de operatie te zien.

Het museum is geopend op woensdagmiddag, zaterdag en iedere 2e zondag van de maand. De toegang bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). Voor meer informatie:  www.crash40-45.nl.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 24 september 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×