Kaagbaan weer beschikbaar voor vliegverkeer

De Kaagbaan is vanaf zondagavond 15 september weer beschikbaar voor het vliegverkeer. De start- en landingsbaan was afgelopen twee weken buiten gebruik, vanwege geplande onderhoudswerkzaamheden. Schiphol voerde gelijktijdig verschillende werkzaamheden uit aan het asfalt van de start- en landingsbaan en rijbanen, markering en verlichting.

De Kaagbaan is net als de Polderbaan een ‘preferente baan’ en wordt bij voorkeur zoveel mogelijk ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes minder over dichtbevolkte gebied komen dan bij andere minder ‘preferente’ start- en landingsbanen.

Hopelijk betekent dit dat Aalsmeer en Kudelstaart een rustigere periode tegemoet gaan!

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 16 september 2019 om 23:09 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×