Red Ball Express met originele voertuigen uit WOII

Op zaterdag 28 september wordt de 18e editie van de Red Ball Express verreden. De rit, met originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, wordt georganiseerd door het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug i.s.m. Keep Them Rolling. De voertuigen zullen onder andere door vele buurtschappen met soms smalle wegen en dijken rijden. De route is zo’n 80 km en de voertuigen passeren ook vele plaatsen die enige betekenis hebben gehad in de Tweede Wereldoorlog.

Het vertrek bij het museum staat gepland om 10.00 uur. Halverwege de route is een tussenstop op het Evenemententerrein in De Kwakel waar het publiek kennis kan maken met de voertuigen en de bestuurders.  De deelnemers zijn veelal in kleding passend bij het voertuig en uit de periode 1940-1945.

Tussenstop in De Kwakel
De voertuigen zijn naar verwachting om 12.00 uur in De Kwakel. Burgemeester Heiligers van de gemeente Uithoorn zal namens de gemeente aanwezig zijn om de deelnemers welkom te heten. Natuurlijk is er weer een moment van herdenking.
Het vertrek voor het tweede deel van de historische rondrit van de Red Ball Express staat gepland om 13.30 uur waarna ze weer terugkeren bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug.

Door Aalsmeer
De stoet vertrekt om ca. 10.15 uur uit Aalsmeerderbrug richting Aalsmeer. Via de N196, de Oosteinderweg, Noordpolderweg en de Rietwijkeroordweg verlaat men de gemeente weer om richting Bovenkerk te rijden. In de tweede helft van de middag zal de stoet Kudelstaart binnen rijden via de Herenweg, Kudelstaartseweg om via de  Zwarteweg en de N196 weer naar Aalsmeerderbrug te rijden.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 16 september 2019 om 23:26 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×