Onbeperkt Beperkt in 'Echt Esther'

Yoga en pilates lerares Aletta van Oostveen is donderdag 26 september te gast bij ‘Echt Esther’. “Het is mijn missie om iedereen welzijn, plezier en uitdaging te bieden in mijn pilates- en yogalessen. I am a pleasure perfectionist. Ik laat mij niet beperken, maar zoek altijd naar mogelijkheden”, aldus Van Oostveen.

Aletta’s vader is lichamelijk gehandicapt en haar beste vriendinnetje Debby, waar zij vroeger altijd mee speelde, was zeer slechtziend. Zij leerde om creatief te denken, zodat ook zij mee konden doen aan activiteiten en ook hetzelfde konden ervaren. Later kwam Aletta er achter dat veel mensen die geen lichamelijke ziekte of beperking hebben, wel heel erg kunnen denken in beperkingen. Dat is best een zware handicap… Toen zag zij dat haar eigen perfectionisme, creativiteit en levenservaring kan gebruiken als kracht: yoga en Pilates voor iedereen toegankelijk maken.

Op dit moment is Aletta bezig met research voor het opzetten van online programma’s om de groep mensen die niet naar de studio kan komen, te helpen. Anders kunnen zijn en anders naar het lichaam of beperkingen kunnen kijken, vindt zij erg belangrijk. Ik ben benieuwd wat Aletta al heeft ontdekt en hoeveel mensen met een beperking in het lijf of in de gedachte zijn inmiddels tot yoga of Pilatus heeft weten te verleiden. We gaan het allemaal horen bij ‘Echt Esther’ donderdag om 19:00 uur. Heb je een mooie vraag voor Aletta, mail dan naar: esther@radioaalsmeer.nl

Echt Esther‘ wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Aletta van Oostveen (eigen foto)

Gepubliceerd: 23 september 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×