Beleef de geschiedenis van Aalsmeer

De Bibliotheek Amstelland, GewoonDOEN! en Cultuurpunt Aalsmeer bundelen dit keer hun krachten met een evenement rondom de geschiedenis van Aalsmeer en Kudelstaart. Op zaterdagmiddag 12 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur kunt u terug de tijd ingaan in De Oude Veiling.

Bij binnenkomst is het mogelijk de appeltaart uit de keuken van GewoonDOEN! te proeven. Vervolgens nemen historische films en presentaties u mee naar de vroegere Aalsmeerse tijden. Foto’s en oude gebruiksvoorwerpen geven u een beeld van wonen, werken en vrijetijdsbesteding in de tijd van toen. In het hele gebouw kunt u de geschiedenis zien, voelen, ruiken en proeven.

Zo kunt u o .a. genieten van films uit de jaren ’30 en ’60 van Stichting Oud Aalsmeer in de grote zaal, of een ouderwets gezellig spelletje spelen op de zolder bij Cultuurpunt. Daar zijn ook ouderwetse lekkernijen te vinden. Ook is er een tentoonstelling van afbeeldingen en voorwerpen in de foyer en zijn er lezingen in de kleine zaal over onder andere de geschiedenis van de Dorpsstraat en Zijdstraat, Kudelstaart en de Watertoren. In de bibliotheek kunt u met het magische greenscreen op de foto op locaties uit het verleden. Natuurlijk zijn er ook tal van boeken over Aalsmeer en Kudelstaart voor u verzameld.

U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan deze middag. Hebt u nog een oude foto van Aalsmeer of Kudelstaart, en wilt u deze delen met andere bezoekers? Neem de foto mee en vertel het verhaal dat erbij hoort.

Foto: Oude Veiling Marktstraat | Cultuurpunt Aalsmeer

Gepubliceerd: 1 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×