Energy Hub Aalsmeer officieel geopend

10 oktober, Dag van de Duurzaamheid. Dat is natuurlijk hét moment om de Energy Hub Aalsmeer officieel te openen. Daarom kwamen alle deelnemende partijen aan de Energy Hub samen in Kindcentrum Triade.

Na diverse presentaties werden de aanwezigen verrast met een bijzondere openingshandeling. Kinderen van IKC Triade hadden onder leiding van filmmaker Evelyne Draaijer een film opgenomen over de Energy Hub. Alle deelnemende partijen vertelden daarin wat hun rol in het unieke energieproject is.

De gemeente Aalmeer is initiatiefnemer van de Energy Hub. Infinitus Energy Solutions Group heeft in opdracht van de gemeente gekeken wat de meest duurzame energievoorziening voor de wijk Hornmeer zou zijn. Met de lokale partijen Kindcentrum Triade, Sportcentrum De Waterlelie, NLDC Datacenters en Fertiplant is gewerkt aan een gezamenlijke duurzaamheidsvisie en realisatie van de energie-uitwisseling. In de Energy Hub maken zij op een technisch slimme manier gebruik van elkaars warmte en koude. De nu gerealiseerde CO₂-reductie staat gelijk aan de CO₂-uitstoot van zo’n 74 huishoudens.

Wethouder Alink ziet de Energy Hub als een belangrijke stap in de duurzaamheidsambitie van de gemeente: “We willen in 2040 fossielonafhankelijk zijn. Een van de grote uitdagingen daarbij is om ervoor te zorgen dat woningen en bedrijven in Aalsmeer geen aardgas meer nodig hebben.” Wethouder van Duijn is enthousiast dat Kindcentrum Triade zo’n belangrijke spil is in dit project: “Het is voor de kinderen niet alleen belangrijk dat hun school bijdraagt aan een duurzame toekomst, het hele project is natuurlijk ontzettend leerzaam voor ze. Het is geweldig dat ze nu al kennismaken met dit soort bijzondere technieken en samenwerking.”

De wethouders hopen dat nog meer bedrijven en andere partijen in de Hornmeer zich aansluiten bij de Energy Hub.

Gepubliceerd: 10 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×