Opnieuw meer vlieglawaai in Aalsmeer

Niet alleen de inwoners van Aalsmeer, maar ook van Amsterdam, Amstelveen en Uithoorn moeten de komende weken rekening houden met extra vlieglawaai. De Kaagbaan, een van de belangrijkste banen van de luchthaven gaat maar liefst acht weken voor een groot deel dicht. De renovatie van een van de belangrijke taxibanen zou Schiphol veiliger moeten maken.

De vliegroutes van de Kaagbaan gaan over relatief dunbevolkt gebied ten zuiden van Schiphol. Nu deze niet gebruikt kan worden, zal de Aalsmeerbaan als hoofdbaan ingezet worden. Een baan die toch al bovenaan staat qua overlast. Vooral de inwoners van Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen-Zuid zullen meer last ondervinden. Daarnaast zullen ook de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan vaker ingezet, ook voor lawaaiige starts.

In mei en juli was de Kaagbaan ook al beperkt bruikbaar. Hetgeen tot een flinke stijging van het aantal klachten o.a. uit Aalsmeer, Uithoorn en Kudelstaart leidde.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 21 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×