Wethouder reikt voorleesoorkondes uit

Op uitnodiging van de groepen 7 en 8 van Openbare Basisschool de Zuidooster in Aalsmeer reikte wethouder Wilma Alink op vrijdag 11 oktober oorkondes uit aan de winnaars van de voorleeswedstrijd. In het kader van de Kinderboekenweek lazen de kinderen voor uit hun favoriete boek.

Eerder deze week hadden de groepen al voorrondes gehouden voor de voorleeswedstrijd. De twee of drie beste kinderen van iedere klas namen het vrijdag in een voorleesbattle tegen elkaar op. Een jury van klasgenoten mocht de winnaar bepalen.

“De kinderen vonden het natuurlijk ontzettend spannend, maar wat deden ze het goed! Ik vind het alleen al echt heel knap dat ze durven voor te lezen voor de klas. En ze doen het zo leuk! Met gebaren, stemmetjes en intonatie, wat een prestatie. Voor mij zijn het allemaal winnaars”, aldus wethouder Alink.

Maud uit 7A, Annelot uit 7B, Lotje uit 8A en Jesse uit 8C werden uiteindelijk de winnaars van hun klas en zij kregen een mooie oorkonde uit handen van de wethouder. In 8B was winnaar Phi al eerder gekozen, maar die was helaas ziek.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 14 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×