Vakbonden willen sociaal plan voor Offerman

Vleeswarenfabrikant Offerman gaat komende maandag in gesprek met de vakbonden CNV en FNV over een sociale plan voor de werknemers van de fabriek in Aalsmeer. Die ligt al een maand stil omdat vleeswaren besmet waren met de listeria-bacterie. Het is nog onduidelijk of ze weer open gaan, aldus de NOS.

De 121 Aalsmeerse personeelsleden hebben wel werk, maar zijn verdeeld over de andere vestigingen van Offerman, o.a. in Wijchen  en Ridderkerk. Het personeel wordt dagelijks door bussen naar de andere locaties vervoerd.

Volgens CNV-onderhandelaar Soraya Faez hebben werknemers het daar zwaar mee. “De reis duurt ongeveer anderhalf uur, daarna moeten mensen dan nog acht uur werken. En dan nog anderhalf uur terug. Voor sommige oudere werknemers is dat té zwaar. Of de fabriek weer opengaat is onduidelijk. De fabriek kan de productie pas weer hervatten als de toezichthouder akkoord is met de aanpassingen. Hoe lang dat gaat duren is onbekend.

De vakbondsleden willen een sociaal plan. De vakbond verwacht niet dat er uit het gesprek van maandag al concrete afspraken komen.

Foto: Offerman | Aalsmeer Vandaag

Gepubliceerd: 5 november 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×