Betaalbare ziektekostenverzekering via gemeente

Om mensen met een laag inkomen een betaalbare ziektekostenverzekering te kunnen bieden hebben de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen een overeenkomst gesloten met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Inwoners van beide gemeenten die meedoen met de collectieve ziektekostenverzekering krijgen korting op de basis en aanvullende zorgverzekering. De gemeente betaalt een deel van de premie.

Wethouders Robert van Rijn van Aalsmeer, Marijn van Ballegooijen van Amstelveen en Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid ondertekenden gezamenlijk de nieuwe overeenkomst. Wethouder van Rijn: “Kosten voor een ziektekostenverzekering vormen een grote post voor mensen, zeker als zij een inkomen hebben rond bijstandsniveau. Met deze voorziening zorgen we ervoor dat iedereen een goede ziektekostenverzekering kan hebben ongeacht het inkomen”.

Twee pakketten
Mensen die in aanmerking komen voor deze collectieve ziektekostenverzekering kunnen kiezen uit twee pakketten. Inwoners met een minimuminkomen kunnen deze pakketten hier met elkaar vergelijken en evt. aanmelden. Aanvragen worden eerst beoordeeld door de gemeente.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 20 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×