Prokkelweek gaat in Aalsmeer van start

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Bij een prokkel gaat het om samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen. Dit gebeurt natuurlijk het hele jaar door. Maar één week in het jaar wordt daarvoor extra aandacht gevraagd: de Prokkelweek.

Prokkelweek in Aalsmeer
De voorbereiding voor deze week in Noord-Holland gaat op 16 januari van start in Aalsmeer. Prokkelen kan op alle terreinen: op het werk, in de vrije tijd, in de wijk, rondom wonen, op een vereniging, op school of in het onderwijs. Ook voor gemeenten is het een goede manier om in gesprek te gaan met de mensen voor wie beleid wordt gemaakt. In 2020 is de Prokkelweek van 8 t/m 13 juni. Op 16 januari wordt ter voorbereiding een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst deelt Stichting Prokkel voorbeelden van gemeenten en tips over het organiseren van activiteiten in de Prokkelweek. Daarnaast is er ruimte voor kennismaking en wordt een netwerkspel gehouden. Zo komen deelnemers erachter hoe de Prokkelweek aan kan sluiten bij hun eigen doelen die van hun organisatie.

Opening
Wethouder Wilma Alink zal de bijeenkomst openen: “Ik vind dit een mooi en belangrijk initiatief. Samen sporten, koken, werken of muziek maken: het zijn enkele voorbeelden die het begin kunnen zijn van een verandering. Daarom hoop ik dat niet alleen gemeenten, maar ook andere geïnteresseerden van bijvoorbeeld bedrijven of scholen aanwezig zullen zijn op 16 januari.”

Aanmelden
Mensen uit Noord-Holland kunnen op 16 januari kennismaken met enthousiaste Prokkelaars. en met de mogelijkheden die de Prokkelweek een bedrijf of organisatie biedt. Dan ben je van harte welkom op de netwerkbijeenkomst in Aalsmeer! Aanmelden kan hier. Deelname is gratis.

Foto: René Wouters - ProkkelSterrenslag | Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 20 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×