Jetze Plat genomineerd voor Paralympisch Sporter van het Jaar

Zondag 1 december maakten de NOS en sportkoepel NOC*NSF de nominaties voor het Sportgala openbaar. Genomineerd werden o.a. Max Verstappen, Virgil van Dijk en Mathieu van der Poel als Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat de strijd om de Jaap Eden Award tussen Suzanne Schulting (de winnares van vorig jaar), Sifan Hassan en Annemiek van Vleuten.

In dat illustere rijtje komen we ook Jetze Plat uit Vrouwenakker tegen, want hij is genomineerd voor de titel Paralympisch Sporter van het Jaar. De para-cyclist en para-triatleet was op 15 april jl. nog te gast in de talkshow ‘Door de Mangel‘. Vorig jaar was snowboardster Bibian Mentel de winnaar van deze titel.

Deze genomineerden zijn uitverkoren door een vakjury uit de sport, bestaande uit o.a. Marianne Timmer, Foppe de Haan en Maarten van der Weijden. Het NOS | NOC*NSF Sportgala wordt woensdag 18 december vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden via NPO 1.

Gepubliceerd: 2 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×