Jetze Plat Paralympische Sporter van het Jaar

De uit Vrouwenakker afkomstige Jetze Plat is voor de tweede keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot Paralympisch Sporter van het Jaar. De 28-jarige Plat, eerder dit jaar nog te gast bij Radio Aalsmeer, won dit jaar voor de derde keer zowel de tijdrit als de wegwedstrijd op de WK para-cycling. Daarnaast wist hij voor de vierde keer op rij de wereldtitel op de para-triatlon te winnen.

Jetze houdt er van om steeds zijn grenzen te verleggen. Zo reed hij in maart een werelduurrecord op de wielerbaan van Alkmaar op de handbike. In dat uur legde hij maar liefst 44,7 kilometer af. Plat werd twee jaar geleden ook gekozen tot Paralympisch atleet van het jaar. Maar de atleet is nog niet klaar: “Ik wil volgend jaar in Tokio drie gouden medailles halen”, vertelde hij bij de NPO.
Sportman van het jaar is wielrenner Mathieu van der Poel geworden en bij de vrouwen won atlete Sifan Hassan.

Gepubliceerd: 18 december 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×