'Blikopener Radio' ontvangt technologiejournalist

Op maandag 3 februari gaan Lennart Bader en Esther Gons met Vivianne Bendermacher in gesprek over vrouwen in de wereld van technologie en ICT. Ze is de oprichter van Techionista, een bedrijf dat zich inzet voor de empowerment van vrouwen via technologie. Hoe kunnen we vrouwen enthousiast maken over deze wereld? En hoe helpen we ze aan een baan in deze richting? De missie is duidelijk: de gender gap in ICT dichten. De voormalig hoofdredacteur van onder andere populairwetenschappelijk tijdschrift KIJK schuift ook regelmatig aan bij tv-programma’s als RTL Boulevard om te praten over tech-nieuws en spreekt op allerlei evenementen. ‘Blikopener Radio’ wil alles weten!

Hoe zorgt een instantie die al meer dan een eeuw bestaat voor vernieuwing? We spraken erover met Jeroen Vonk, innovation designer bij innovatielab Novum van de Sociale Verzekeringsbank. “We kijken steeds naar de waarde van innovaties voor de burger. Bij ons zit winst niet in geld, maar in welzijn van mensen verbeteren.” Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister de aflevering van 27 januari terug.

Blikopener Radio‘ wordt iedere maandag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Vivianne Bendermacher | eigen foto

Gepubliceerd: 27 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×