De nieuwe dorpsdichter is Jan Daalman

Op donderdagavond 30 januari in een zeer goed gevuld Bacchus, koos Aalsmeer haar nieuwe dorpsdichter. Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) had een avond vol dichtkunst georganiseerd die werd afgesloten met een woordenstrijd om het dichterschap van Aalsmeer.

Wethouder Wilma Alink had de eer om de jury te vormen samen met Franka Rieshuis van het Boekhuis en Maarten Spaan van bibliotheek Amstelland. Achtereenvolgens kregen zij Aalsmeerse gedichten te horen van Marcel Harting, Sem van Hest en Jan Daalman. De laatste ontving het verlossende woord van de wethouder en mocht de sjaal van zijn voorganger Bram Landzaat in ontvangst nemen. Aalsmeer mag de komende vier jaar genieten van zijn dichtkunsten.

Trots
Zowel de jury als de mensen in de zaal kozen voor Jan. Alink: “Ik wil om te beginnen de KCA en in het bijzonder Ans bedanken voor de organisatie van dit evenement. Ze hebben er een prachtige avond van gemaakt. Als jury hebben we kunnen luisteren naar drie getalenteerde dichters, die allemaal dichtbij de Aalsmeerse actualiteit bleven. Ik denk dat we als gemeente trots mogen zijn dat Jan ons wil vertegenwoordigen. Zijn werk is zeer professioneel en komt echt binnen. Daarnaast maakte hij goed duidelijk hoe hij de jeugd en de samenleving mee wil nemen.”

Mooie avond
Bezoekers kijken terug op een mooie avond. Voor de pauze kwamen vele Aalsmeerse dichters voordragen uit eigen werk. Bram Landzaat trad op als gastheer en kondigde alle dichters op geheel eigen wijze aan. Het programma van KCA werd verder aangevuld met prachtige intermezzo’s van harpiste Petra Rosa.

Foto: Jan Daalman | eigen foto

Gepubliceerd: 31 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×