Kunstenaars van naam en faam in Oude Raadhuis

Een nieuwe expositie van Kunst en cultuur Aalsmeer (KCA) in het oude Raadhuis geven visie op de mens. De mens in al zijn hoedanigheden is de komende weken dan ook het centrale thema. Er zal werk te zien zijn van schrijver, schilder en fotograaf Paul Citroen en fotograaf Gerard Fieret. Schilder Sam Drukker, fotograaf en schilder Heidi Wallheimer en architect en beeldhouwer Henk Spreeuwenburg.

Even voorstellen…
Helaas voor Paul Citroen (1896 – 1983) en Gerard Fieret (1924-2009) gaat het niet meer lukken, maar met hun werken drukken zij een onuitwisbare stempel. Toen Paul Citroen in 1983 overleed lied hij zo’n 7000 werken na. Gerard Fieret was een geval apart die vond dat mislukte foto’s niet bestaan. Hoewel hij slechts tien jaar (1965 – 1975) dagelijks fotografeerde, heeft Gerard Fieret een enorm oeuvre opgebouwd.

De figuratieve ras schilder Sam drukker deinst nergens voor terug om modellen af te beelden met grijze haren, rimpels en andere eerlijke karaktertrekken. Drukker is zo een leidend figuur in de portretkunst van het Hedendaags Realisme geworden de afgelopen jaren.

Dan fotograaf en schilder Heidi Wallheimer uit Amstelveen, de enige vrouw in dit gezellige gezelschap. De foto’s in de Grote Zaal tonen de naakte rug van een jonge vrouw waaruit een ingetogen kracht spreekt die tegelijkertijd heel kwetsbaar is.

Als laatste in het rijtje staat architect en beeldhouwer Henk Spreeuwenberg (1974). Zijn beelden tonen een spanning tussen het organische en het geometrische. In de loop van de tijd zijn de vrouwenfiguren steeds realistischer geworden en maakt hij sinds begin deze eeuw ook mannentorsen.

Bezoeken
De opening van de expositie is zaterdag 1 februari om 16.00 uur in het Oude Raadhuis en dat in de aanwezigheid van enkele van de deelnemende kunstenaars. De expositie loopt tot 15 maart en is elke donderdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken.

Foto: eigen foto (KCA)

Gepubliceerd: 31 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×