Royal FloraHolland gaat voor duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de pijlers onder de strategie van Royal FloraHolland. Hiermee kunnen zij hun concurrentiepositie versterken en zich onderscheiden van de rest. Het toekomstbestendig maken van de marktplaats en sector hoort daar zeker bij.

2019
In 2019 heeft Royal FloraHolland al een aantal stappen rondom duurzaamheid gezet. Verdere belangrijke uitgangspunten voor het bedrijf zijn samenwerking met de leden, maar andere ketenpartners mogen ook niet vergeten worden.

Ambities voor 2020
Royal FloraHolland heeft vier ambities, de vier die vooral naar voren komen zijn: Betrouwbare marktplaats voor gecertificeerde duurzame bloemen en planten, onderweg naar ‘zero waste’ en circulair grondstoffengebruik, CO2-neutraal energieverbruik in 2025 en groen is meer dan mooi.

Hierbij gaat het vooral om de milieuregistratie en certificering die verplicht is gesteld. De milieuregistratie zal als eerst uitgevoerd worden. Dit zal uiterlijk 31 december 2020 zijn. De volgende stap is pas per 31 december 2021 verplicht. De bloemenveiling zal een implementatieplan opstellen voor het minderen van plastic. Dit gebeurt samen met de partner Milgro. Royal FloraHolland wil per 1 januari 2020 alleen nog maar duurzaam opgewekte stroom inkopen. Als laatste wil de veiling in 2020 verder gaan met de uitvoering van het programma De Groene Agenda.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 12 januari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×