Bas Verkaik bij 'Blikopener Radio'

Maandag 17 februari is het tijd voor Bas Verkaik bij technologieprogramma ‘Blikopener Radio’. Hij is de oprichter van SPIKE technologies, een bedrijf dat batterijen ontwikkelt en produceert om verschillende voertuigen te elektrificeren. Daarnaast is hij de aanjager van het TU/e innovation Space, een nieuw instituut aan de Technische Universiteit Eindhoven dat het universitair onderwijs drastisch wil vernieuwen. Studenten uit verschillende studieprogramma’s werken samen met bedrijven aan maatschappelijke uitdagingen.

Bas bezit een Master of Science-degree in Sustainable Energy Technology. Tijdens zijn studie bouwde hij met een aantal medestudenten en meer dan 150 bedrijven ‘s werelds eerste elektrische motorfiets die geschikt was om lange afstanden mee te rijden. Door het revolutionaire ontwerp kon 400 kilometer gereden worden en konden de batterijen in zeer korte tijd gewisseld worden. Om de werking te bewijzen reed hij ermee in tachtig dagen de wereld rond. Na deze unieke reis richtte hij SPIKE technologies op. Een zeer interessante gast dus!

Afgelopen maandag 10 februari was ook een interessante uitzending. Te gast was Casper Overbeek, hoofd Customer Experience & Digital bij hotelketen CitizenM. Dit bedrijf zoekt de balans tussen digitalisering en klantbeleving. Meer weten? Luister de uitzending terug op de website van Radio Aalsmeer.

Blikopener Radio‘ wordt iedere maandag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 13 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×