Buurtbemiddelaars gezocht voor groeiend Beterburen

In de regio Amstelland neemt het aantal meldingen voor buurtbemiddeling toe. Hierdoor is ook het team buurtbemiddelaars toe aan groei. De bemiddelaars werken in de gemeenten Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Ouderkerk aan de Amstel. Zij doen dit op vrijwillige basis.

Bemiddelaars werken altijd in tweetallen. Bij een burenconflict worden beide buren thuis bezocht. De buren kan vertellen wat het probleem is. Indien beide buren willen, dan regelen de bemiddelaars een ruimte in de buurt waar een bemiddelingsgesprek zal plaats vinden. De bemiddelaars begeleiden de buren bij dit gesprek. Bemiddelaars blijven neutraal en bieden iedereen dezelfde ruimte en veiligheid om een gesprek te voeren waarin de buren zelf tot afspraken kunnen komen. Alle informatie blijft vertrouwelijk.

Training
Beterburen is een erkende, onafhankelijke organisatie. Alle bemiddelaars volgen de gratis training “Basis buurtbemiddeling”, een training van 7 dagdelen waarin de methodiek en basisvaardigheden worden aangeleerd. Daarnaast ontvangen de bemiddelaars 6 intervisiebijeenkomsten per jaar. Eén keer per jaar wordt een verdiepingstraining van een hele dag aangeboden.

Eigenschappen
Lijkt het u wat om ook als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan?
Om buurtbemiddelaar te worden vragen wij een aantal zaken:
– interesse in de medemens en respect voor de mening van anderen;
– onpartijdig een gesprek tussen buren kunnen leiden of dit willen leren;
– goed kunnen luisteren;
– kunnen omgaan met moeilijke situaties en conflicten;
– minimaal 3 uur per week de tijd hebben, gedurende minimaal 1 ½ tot 2 jaar beschikbaar zijn en
minimaal 8 zaken per jaar doen.
– Gezien de afstanden in dit gebied heeft het de voorkeur als men over eigen vervoer beschikt.

U kunt contact opnemen met de coördinator via mail jeanine.dekoster@beterburen.nl.
Voor meer informatie kunt u ook bellen naar 085-9022810, keuzetoets 3. Of kijk op: www.beterburen.nl voor een uitgebreide omschrijving.

Foto: BeterBuren | eigen foto

Gepubliceerd: 13 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×