Werkzaamheden Aardbeienbrug vertraagd

De werkzaamheden die op verzoek van de bewoners en bedrijven zijn gestart, maken inmiddels grote stappen. De palen voor de nieuwe Aardbeienbrug kunnen worden geboord.

Deze stap in de renovatie van de brug is later dan gepland, omdat er geen enkel risico is genomen met de riolering. Kabels en leidingen blijken vaak niet te liggen op de plek waar ze volgens het Kabels en Leidingen Informatie Centrum (Klic) zouden moeten liggen. Dat geldt ook voor de persrioolleiding onder deze brug. Om geen overlast van een beschadigde riolering en ernstiger vertraging van het project te veroorzaken, is ervoor gekozen uit voorzorg een bypass riool om de brug heen te leggen. Een maatregel die niet kon worden voorzien in de planning. Op deze manier wordt hopelijk hopen voor minder overlast gezorgd en is verdere vertraging van het project voorkomen.

Ondanks de snelle oplossing van het probleem geeft dit vertraging van het project en wordt helaas ook in het begin van het nieuwe vaarseizoen 2020 doorgewerkt. Uiteraard wordt geprobeerd deze vertraging tot een minimum te beperken.

 

Foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 13 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×