CRASH Spitfire en Flightsimulator Weekend

In 2003 kwam een reconstructie van de Spitfire met code 3W-S naar het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ons en is sindsdien een grote publiekstrekker binnen de uitgebreide collectie. Bezoekers kunnen oog in oog staan met deze legende in de Spitfirehal. Onderdelen van een gecrashte Spitfire naast met veel fotomateriaal en documenten zijn in het museum te zien.

Kom alles te weten van de Australische piloot John Carmichael die uit zijn Spitfire moest springen, na zijn beschieting van een colonne voertuigen op de A4, waarbij zijn vliegtuig motorschade opliep. Hij kwam veilig aan de grond en met hulp van het verzet kon hij onderduiken in Leimuiden. Te zien zijn uiteraard de vaste tentoonstellingen en tijdelijke expositie van de 8th Air Force.

Simulator
Tijdens dit weekend worden op zaterdag 7 maart ook een tweetal flight simulator opstellingen in het museum geplaatst waarmee vlieg demonstraties worden gegeven van de Spitfire maar ook van de Fokker D XXI en andere typen waarvan wij resten in het fort hebben. Dick Weber zal daarnaast op zaterdag om 13.00 uur een verhandeling geven over de Spitfire.

Het museum is zowel op zaterdag 7 maart als op zondag 8 maart geopend van 11.00 tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug. Voor meer informatie: www.crash40-45.nl.

Gepubliceerd: 23 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×