Directeur Universiteit van Nederland bij 'Blikopener Radio'

Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen? Hoe kun je overtuigen met maar één woord? Waarom ga jij vanavond weer te laat naar bed? Zomaar wat voorbeelden van korte colleges die de beste wetenschappers uit Nederland en Vlaanderen verzorgen op internet, radio en televisie. De directeur van organisator Universiteit van Nederland en de Universiteit van Vlaanderen, Maurice van Wordragen, komt vertellen over deze colleges die wetenschap tot leven brengen voor jong en oud.

Bas Verkaik
Maandag 17 februari was Bas Verkaik bij ‘Blikopener Radio’. Hij is de oprichter van SPIKE Technologies. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert batterijen voor elektrische vervoermiddelen. Ook wil Bas het universitair onderwijs vernieuwen door studenten uit verschillende studieprogramma’s samen te laten werken met bedrijven aan maatschappelijke uitdagingen. Samen met andere studenten reed hij in tachtig dagen de wereld rond op een elektrische motorfiets. “We hadden een droom, en leerden eigenlijk alles wat nodig was om die droom te verwezenlijken.”  Met andere woorden: het terugluisteren waard.

Blikopener Radio‘ wordt iedere maandag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Maurice van Wordragen | eigen foto

Gepubliceerd: 17 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×