Directeur Universiteit van Nederland inspireerde bij 'Blikopener Radio'

“Het is bedoeld om iets te leren, maar vooral om te inspireren over dingen waar je nog nooit over na hebt gedacht,” antwoordde Maurice van Wordragen op de vraag wat het doel is van de 15 minuten durende, gratis colleges van de Universiteit van Nederland. Noem een onderwerp en deze stichting heeft er een college over gemaakt: van economie en sterrenkunde tot de gekste dingen in de natuurkunde. Mensen kunnen de colleges, gegeven door topwetenschappers, volgen via internet, radio en televisie. Of gewoon in de zaal! Zo wordt wetenschap toegankelijk voor jong en oud, arm en rijk. En wat zijn de plannen voor de toekomst? “We zijn actief bezig met het laten groeien van de podcasts.” En binnenkort gaan ze Engelstalige colleges opnemen. “Ik geloof heel erg dat dit concept in veel meer landen kan bestaan.” Inspirerend!

Ook in de uitzending van maandag 24 februari was vaste columnist Dimitry Vleugel. Hij had het over de webwinkel die opeens stopt met de marketing. Is er sprake van een complottheorie? Of is het een goede marketingstunt? Onze eigen Wilg haakte aan op het thema webwinkels. Een van haar blikopeners deze week was namelijk dat het niet altijd veilig is om bij buitenlandse online winkels te bestellen. Wat je via zo’n webwinkel bestelt, is niet volgens de Europese wetgeving gekeurd. Verder belden we met ‘Hermaniak’, die onder andere als nieuws had dat er nu een nieuwe manier is om berichten op Twitter via ‘draadjes’ aan elkaar te verbinden. Nieuwsgierig naar de uitzending? Luister het terug.

Maandag 2 maart zitten onze radiomakers ook weer gewoon in de studio. Wie de gast is, hoor je dan!

Blikopener Radio‘ wordt iedere maandag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: © Radio Aalsmeer | eigen foto

Gepubliceerd: 24 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×