Kinderraad over afval en sportsponsordag

De tweede zitting van de kinderraad van Aalsmeer had veel onderwerpen om te bespreken. Twee wethouders hebben zich gemeld om te praten over het afvalbeleid en sport voor kinderen van ouders die dat niet kunnen betalen. Onder leiding van kinderburgemeester Berber Veldkamp debatteerden de kinderraadsleden in de raadszaal op een professionele manier over diverse
onderwerpen.

Sponsorloop op scholen
Het punt sponsorloop op scholen kwam aan bod. De kinderraad wil met die dag geld ophalen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur zodat het voor kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen, makkelijker wordt om te gaan sporten. De wethouder sport is enthousiast over dat initiatief. “Het is mooi om te zien hoe deze kinderen zich in willen zetten voor kinderen die het wat minder hebben”, zei Bart Kabout. “Als die betrokkenheid zich doorzet op latere leeftijd belooft dat veel moois voor de toekomst”. René Romeijn van Team Sportservice Aalsmeer beloofde de kinderraad bij te staan in de organisatie van de dag.

Afvalbeleid
Wethouder Wilma Alink sprak over het nieuwe afvalbeleid in Aalsmeer. Na het bezoeken aan allerlei scholen worden er nieuwe plannen gemaakt voor het nieuwe afvalbeleid. De kinderraad discussieerde flink over de ideeën die op de scholen waren opgehaald, zoals de rijdende prullenbakken en de foetsiemachine. Die machines moeten volgens de raad wel milieuvriendelijk zijn en de veiligheid moet zijn gegarandeerd. Andere ideeën die door de kinderen zijn geopperd zijn vuilniszakken van stof of afbreekbare vuilniszakken, meer aandacht op scholen voor scheiden van afval, afvalcoaches op straat die je aanspreken in plaats van politie die boetes geeft, een app ontwikkelen die je in verbinding stelt met de rijdende prullenbak en als je al een boete geeft, laat dat dan ‘een dag afval rapen’ zijn.

De kinderraad is na deze tweede zitting nog niet klaar met discussiëren. De volgende kinderraad in Aalsmeer wordt dan ook gehouden op woensdag 8 april.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 17 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×