Mogelijk minder bussen door financiële nood onderaannemer

Het Zeeuwse vervoersbedrijf TCR verkeerd in financieel zwaar weer en dat heeft mogelijk impact op het busvervoer in onze regio, zo meldt mediapartner NH-Nieuws. Zo’n 9 procent van het busvervoer in Noord-Holland Noord en Amstelland-Meerlanden wordt verzorgd door deze onderaannemer TCR. Dat is ongeveer 108 duizend uur aan busritten. Sinds vrijdag zit het familiebedrijf in zwaar weer en heeft het uitstel van betaling aangevraagd. De Taxi Centrale Renesse (TCR) is onder toezicht gesteld van een bewindvoerder.

Een woordvoerder van Connexxion laat weten dat TCR verantwoordelijk is voor ruim 100 duizend van hun dienstregelingsuren. Zij brengen in kaart wat de gevolgen van een mogelijk faillissement zouden kunnen zijn en hoe in dat geval de impact voor de reiziger zo klein mogelijk gehouden kan worden.

Bus 346
Connexxion heeft contracten met TCR in de regio’s Noord-Holland Noord en Amstelland-Meerlanden. “In sommige gevallen rijden ze vaste lijnen voor ons, zoals bus 346 tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid. In andere gevallen rijden ze diensten die niet gekoppeld zijn aan een specifieke lijn.” Mochten er problemen ontstaan, dan zal dat dus in die regio’s zijn.

Alle lijnen rijden nu nog
Echter laat Connexxion weten dat de reizigers er vooralsnog niets van zullen merken. “De bewindvoerder van TCR heeft ons bevestigd dat er wordt gefocust op continuering van de dienstverlening”, zegt de woordvoerder van het vervoersbedrijf. Alle  diensten zijn tot nu toe ook gewoon gereden.

Bron: NH-Nieuws

Gepubliceerd: 5 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×