Nog meer kleur in Aalsmeer

De gemeente heeft vorig jaar aan de inwoners gevraagd wat zij wilden zien in hun woonplaats. Er was €500.000,- beschikbaar gesteld door de gemeenteraad om Aalsmeer aangenamer te maken om in te wonen, werken en recreëren. Er kwamen veel ideeën binnen om het groen en grijs in Aalsmeer te verbeteren. De ideeën die veel terugkwamen waren bloemen en planten. Dit is waar de gemeente mee aan de slag moest gaan.

Op maandag 17 februari ging wethouder Wilma Alink langs bij het werk op de kruising Hoofdweg/Voltastraat, waar zij uitleg kreeg over de plannen en een handje mocht helpen bij het planten. “Ik ben heel blij dat deze plannen van onze inwoners nu uitgevoerd worden. Dit gaat diverse entrees van Aalsmeer en Kudelstaart een heel ander aanzien geven, passend bij het bloemendorp dat we zijn.”

Werkzaamheden
Deze week zullen er werkzaamheden plaats vinden bij de Snoekbaarsstraat, Hortensialaan, kruising Hoofdweg/Voltastraat, kruising Hoofdweg/Doelstraat en de kruising Stommeerweg/Zwarteweg. Later worden ook de kruisingen Kudelstaartseweg/Beethovenlaan, Kudelstaartseweg/Bachlaan en Ophelialaan/Sportlaan ingericht met vaste planten.

Het plan
Het plan voor de inrichting van de plantvakken is gemaakt door Griffioen Wassenaar vanuit het concept Greentocolour®. Hierbij wordt gekeken welke planten het best  groeien op een bepaalde locatie. Er wordt gewerkt met snelgroeiende planten, zodat onkruid weinig kans krijgt. De komende maanden wordt verder gewerkt aan de uitvoering van alle projecten die de gemeente heeft overgenomen uit de ideeën van de bewoners.

 

 

 

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 18 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×