Trajectcontrole N201 komt er aan

Op de provinciale weg N201 tussen Uithoorn en Aalsmeer is een camerasysteem aangelegd voor de trajectcontrole die binnenkort actief wordt. Het systeem bevindt zich op dit moment in een testfase.

Maandag 17 februari heeft het Openbaar Ministerie nieuws over de nieuwe trajectcontroles op N-wegen. Op de website van het OM wordt vermeld dat op 24 februari het eerste trajectcontrolesysteem op een van de 20 N-wegen actief wordt. Nog niet op de N201, maar op de N414 bij Bunschoten. Hierna zullen binnen niet afzienbare tijd ook de andere trajectcontrolesystemen op provinciale wegen worden aangezet. Ook N201 bij Amstelveen-Uithoorn-Aalsmeer  komt dan aan de beurt.

In totaal wordt trajectcontrole ingevoerd op 20 N-wegen. Een trajectcontrole controleert de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten, maar gaat het om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximum snelheid.

U bent alvast gewaarschuwd!

Gepubliceerd: 17 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×