Voorbereidingen carnaval in volle gang

Ook dit jaar barst het carnaval weer los in Kudelstaart. Dit jaar met het thema ‘Magisch’. Tussen 20 en 26 februari zal de carnavalsmuziek weer door de straten klinken. Liefhebbers van jong tot oud zullen de mooiste carnavalskostuums aantrekken.

Het hoogtepunt van het carnaval is natuurlijk de optocht. Deze zal zondagmiddag 23 februari plaatsvinden. Voordat er echter gereden kan worden, moeten de praalwagens opgebouwd worden. Dat bouwen gebeurt op verschillende plekken in Kudelstaart. De deelnemers hebben zich aan een aantal regels te houden. Een kleine greep uit het reglement: de kar moet met het thema te maken hebben, een kar mag maximaal 5 m hoog, 3,5 m breed en 18 m lang zijn, het maximaal aantal deelnemers per kar jeugd- of loopgroep bedraagt 25 personen en deelnemende auto’s/vrachtwagens dienen een verklaring van technische deugdelijkheid te hebben.

Route
Inmiddels hebben de bouwers nog maar enkele dagen om te bouwen. Als je wilt zien of het allemaal gelukt is om alles op tijd af te krijgen, ga dan kijken naar de optocht op 23 februari. Deze zal beginnen om 12.11 uur op de Kudelstaartseweg. De route verloopt vervolgens als volgt: Madame Curiestraat – Zonnedauwlaan – Zwanebloemweg – Moslaan – Zonnedauwlaan – Madame Curiestraat – Sweitzerstraat – Kamerlingh Onnesweg – Leeghwaterstraat – Ampèrestraat – Edisonstraat – Robend – Graaf Willemlaan – Gravin Aleidstraat – Bilderdammerweg – Kudelstaartseweg.

Foto: © Radio Aalsmeer | Thamar van den Bergen

Gepubliceerd: 17 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×