Aantal coronabesmetting in Aalsmeer gelijk

Op zaterdag 21 maart is volgens het RIVM in Aalsmeer en Uithoorn het aantal mensen besmet met het coronavirus gelijk gebleven. In Amstelveen kwamen er 4 besmettingen bij en staat de teller nu op 26.

Houd minimaal 1,5 m. afstand van elkaar, zoals hier op het Raadhuisplein (foto: © Radio Aalsmeer | Carla Bakelaar)

Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is in Amstelveen vergeleken met omliggende gemeentes in de regio vrij hoog. Dit cijfer is bij onze buurgemeente op het moment 28,6. In Aalsmeer is het aantal besmettingen per 100.000 inwoners 15,8, in Uithoorn 6,8 en in Amsterdam 18,7.

De autoriteiten roepen inwoners op om zich aan de maatregelen te houden en zo het virus in te dammen. Zij zien nog te vaak dat dit niet gebeurt. De Amstelveense politie plaatste bijvoorbeeld het volgende bericht op social media: “In de dagelijkse praktijk blijkt dat diverse Amstelveners nog altijd die afstand niet bewaren en/of de maatregelen niet al te serieus nemen.” Houd minimaal 1½ meter afstand tot elkaar!

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 21 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×