“Geen knuffels meer? Wel bloemen uit Aalsmeer!”

De Aalsmeerse kwekers hebben zwaar te lijden onder de coronacrisis. Tot hun verdriet moeten zij vele bloemen weggooien. Reden genoeg voor Aalsmeerse ondernemers uit het Zaai-coachingstraject om geheel belangeloos een ludieke actie op te zetten. Op zaterdag 20 maart om 14.00 uur starten zij met de verkoop van Aalsmeerse bloemen. Bosjes bloemen zijn te koop voor een klein prijsje. Zo kunnen alle inwoners van Aalsmeer vrolijkheid in huis halen én de kwekers uit de gemeente steunen.

Slogan
“Geen knuffels meer? Wel bloemen uit Aalsmeer!” luidt de slogan voor dit initiatief. De groep Zaai-ondernemers uit Aalsmeer heeft razendsnel een actie opgetuigd om de Aalsmeerse kwekers te helpen tijdens de coronacrisis. Omdat er door de crisissituatie veel minder bloemen worden verkocht, hebben kwekers het op dit moment zwaar te verduren. Dat terwijl juist nu veel mensen wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. Daarom schieten de ondernemers van Zaai de Aalsmeerse kwekers te hulp.

Veilingkarren en bel
Vanaf aanstaande zaterdag 20 maart rijden zij door de straten in Nieuw-Oosteinde met oude veilingkarren gevuld met bosjes bloemen. Op zaterdag 20 maart start de groep om 14.00 uur in de wijk Nieuw-Oosteinde bij Brede School De Mikado. Met oude veilingkarren rijden ze vervolgens door de straten om de school heen. Hoort u een grote bel en veilingkarren? Kom dan naar buiten en koop een bosje bloemen voor een vriendelijke prijs. Alle opbrengst gaat rechtstreeks naar de Aalsmeerse kwekers. Zo gunt u uzelf een bosje vrolijkheid op tafel én helpt u de kwekers een handje in deze lastige tijd.

RIVM
Uiteraard worden bij de bloemenverkoop de richtlijnen van de RIVM opgevolgd. Daarom zullen de Zaai-ondernemers 1,5 meter afstand houden van klanten. Betalen kan contactloos. Bent u verkouden, hoesterig of heeft u een zere keel? Blijf dan uit veiligheidsredenen binnen en laat iemand anders de bloemen voor u kopen.

Als de actie zaterdag een succes blijkt, volgen er de komende tijd nog meer rondes in andere wijken in Aalsmeer.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 20 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×