Antoniusschool in Jeugdjournaal

Op veel scholen worden deze week speciale momenten gehouden om schoolspullen op te halen. Bij sommige scholen komen kinderen alleen hun tablet halen, en op andere scholen ligt een heel lespakket voor ze klaar. Ook op de Antoniusschool in Kudelstaart konden leerlingen vandaag zo’n lespakket ophalen.

Het Jeugdjournaal ging vandaag langs bij de Antoniusschool en sprak onder andere met directeur -en Radio Aalsmeer collega- Eric Spaargaren. Die vertelt waarom het belangrijk is dat de leerlingen de drie weken goed besteden: “Als je drie weken niets doet, zakt veel leerstof weg”.  Ook komt een aantal kinderen aan het woord en wordt getoond hoe de school via livestreams contact houdt met de leerlingen. Zelfs de gymoefeningen worden via een video getoond. De leraren worden bijna een soort YouTube-sterren.

Het geeft mooi de veerkracht aan en het laat zien hoe ook het onderwijs op een inventieve manier met de lastige corona-situatie omgaat.

Het item bekijken kan hier.

Gepubliceerd: 17 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×