Dagelijkse update: 1 coronabesmetting erbij

Het aantal coronabesmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart is op maandag 30 maart  opnieuw  toegenomen met een persoon. In totaal zijn er nu 18 Aalsmeerders/Kudelstaarters positief getest. In Amstelveen kwamen er 6 besmettingen bij en staat de teller nu op 81. In Uithoorn groeide het aantal positieve tests niet en bleef staan op 17. In de Haarlemmermeer is het aantal  met 8 gestegen en staat het totaal op 61.

Het aantal overleden patiënten in ons land is de afgelopen 24 uur gestegen met 93 personen, 39 minder  dan gisteren. Het totaal aantal doden staat nu op 864. Het aantal nieuwe besmettingen bedroeg 884, in totaal nu 11.750. Dat zijn 220 besmettingen minder dan gisteren. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990 (+507)

Het werkelijke aantal besmettingen met het COVID-19-virus ligt hoger omdat niet iedereen getest kan worden door de beperkte testcapaciteit. Vooral patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen en zorgverleners worden getest.

Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen houdt!! 

Volgens het RIVM neemt net als de afgelopen dagen het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

(bron: RIVM)
Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 30 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×