Maatregelen steeds zichtbaarder in de regio

U kent alle extra maatregelen die getroffen zijn om de verspreiding van het coronavirus inmiddels wel uit uw hoofd.  Zo zijn samenkomsten en evenementen verboden, zijn o.a. scholen en horecagelegenheden gesloten, moet men zo veel als mogelijk thuis blijven, moet er minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden worden en mogen we niet meer op bezoek bij opa en oma in zorginstellingen.

Markt
Ook mogen op de weekmarkten in de regio alleen nog kramen staan waar voedsel wordt verkocht. Kramen met ‘non-food’ moeten tijdelijk verdwijnen zodat er meer ruimte ontstaat. De overige kramen komen daardoor verder uit elkaar te staan en bezoekers kunnen meer afstand van elkaar nemen.

Openbare sportvoorzieningen
Bovendien worden openbare fitnesstoestellen in parken afgesloten voor publiek. “Het zijn nu plekken die de gezondheid kunnen schaden, omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de toestellen  een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk”, luidt de verklaring van de veiligheidsregio. Ook Cruyff Courts en voetbalkooien zijn verboden terrein. Deze vormen een ‘risico voor de verspreiding van het coronavirus’.

Hoewel sportvelden- en parken officieel al enkele weken gesloten zijn, zouden nog behoorlijk wat inwoners in hun vrije tijd gebruikmaken van deze plekken. “Omdat ook hier vaak te veel personen zich te dicht op elkaar bevinden, zal de handhaving op deze plekken geïntensiveerd worden.”

Al deze extra maatregelen die in de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland getroffen worden, zijn ook in Aalsmeer en Kudelstaart zichtbaar. Zo is het openbare sportparkje aan de Dreef met hekken afgesloten en zijn ook de sportvelden van FC Aalsmeer en RKDES op slot.

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF

Gepubliceerd: 29 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×