Dagelijkse update: 17 coronabesmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart

Het aantal coronabesmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart is op zondag 28 maart toegenomen met een persoon. In totaal zijn er nu 17 Aalsmeerders/Kudelstaarters positief getest. In Amstelveen kwamen er 12 besmettingen bij en staat de teller nu op 75. In Uithoorn groeide het aantal positieve tests met 1 naar 17. In de Haarlemmermeer is het aantal  met 8 gestegen en staat het totaal op 53.

Het aantal doden in ons land is de afgelopen 24 uur gestegen met 132 personen, weer meer dan gisteren. Het totaal aantal doden staat nu op 771. Het aantal nieuwe besmettingen bedroeg 1104, in totaal nu 10.866.

Het werkelijke aantal besmettingen met het COVID-19-virus ligt hoger omdat niet iedereen getest kan worden door de beperkte testcapaciteit. Vooral patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen en zorgverleners worden getest.

Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen houdt!! 

Volgens het RIVM neemt net als de afgelopen dagen het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.

(bron: RIVM)
Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 29 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×