Dagelijkse update: 12 besmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart

Het aantal coronabesmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart is op vrijdag 27 maart opnieuw toegenomen met één persoon. In totaal zijn er nu 12 Aalsmeerders/Kudelstaarters positief getest. In Amstelveen kwamen er 6 besmettingen bij en staat de teller nu op 52. In Uithoorn groeide het aantal positieve tests met 4 naar 11. In de Haarlemmermeer is het aantal  met 10 gestegen en staat het totaal op 40.

Het aantal doden in ons land is de afgelopen 24 uur gestegen met 112 personen, verreweg het grootste aantal overleden personen in één dag tot nu toe. Het totaal aantal doden staat nu op 546. Het aantal nieuwe besmettingen bedroeg 1172, in totaal nu 8.603.

Het werkelijke aantal besmettingen met het COVID-19-virus ligt hoger omdat niet iedereen getest kan worden door de beperkte testcapaciteit. Vooral patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen en zorgverleners worden getest.

Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen houdt!!

Volgens het RIVM hebben de genomen maatregelen mogelijk al invloed op het aantal overledenen en het aantal mensen dat in het ziekenhuis belandt, aangezien het “minder snel toeneemt dan je zonder maatregelen zou verwachten”. “Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.”

Gepubliceerd: 27 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×