Met de kleintjes op berenjacht

In deze zware tijden is het mooi te zien dat er vele mooie en leuke initiatieven worden gelanceerd. Overgewaaid vanuit België: de berenjacht. In veel Nederlandse gemeenten is het al mateloos populair, en sinds kort hebben de beren ook Aalsmeer en Kudelstaart ontdekt.

Het idee is eenvoudig. Mensen plaatsen een beer zichtbaar achter bijvoorbeeld een raam en melden het knuffeldier aan op een speciale kaart op Google Maps. Tijdens een wandelingetje buiten kunnen de kleintjes van beer naar beer waardoor het een doel krijgt. Je bent er even uit, het is immers stralend weer. Er is geen sprake van contact, de beer staat tenslotte op veilige afstand achter glas.

Het is in korte tijd zo populair geworden dat de oorspronkelijke Google kaart het maximum aantal aanmeldingen van beren binnen no time bereikte. Daarom heeft Aalsmeerder Peter Middelkoop een speciale kaart voor Aalsmeer en Kudelstaart in het leven geroepen. Ouders kunnen via de kaart op Google de beren lokaliseren en mensen die willen deelnemen kunnen een beer aanmelden op diezelfde pagina. Voor het aanmelden van een beer is het wel noodzakelijk dat u inlogt met een Google-account. U vindt de bewuste kaart achter deze link.

(bron: AalsmeerVandaag)
Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 27 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×