Nieuwe serie: ondernemen tijdens coronacrisis

Radio Aalsmeer-verslaggeefster Carla Bakelaar gaat de komende periode op bezoek bij ondernemers om te vragen hoe het hen gaat in deze coronatijd. Hoe gaan zij om met de maatregelen en welke inventieve ideeën hebben zij om het hoofd boven water te houden?

Zij stapte als eerste afgelopen vrijdag binnen bij bloemenkiosk Monfleurique. Ondanks iedereen zoveel mogelijk binnen blijft, komen er toch nog regelmatig klanten. Tussendoor wilde zij graag een korte reactie geven: “We hebben om het contact een beetje te vermijden, de toonbank bij de ingang neergezet. Klant blij, ik blij”, aldus Monique, die daarnaast ook bloemen bezorgt bij de mensen thuis.

Piepende borsten
Een klein stukje verderop deed Carla de winkeldeur open bij Van der Schilden Lingerie. “We zijn heel erg blij dat er nog steeds mensen zijn die de moeite nemen naar de winkel te komen of iets bestellen dat we dan bezorgen. Gelukkig neemt iedereen de maatregelen in acht.” Bij het passen van beha’s heeft het winkelpersoneel een creatieve oplossing gevonden: “Je kunt een beha ook passen door een beetje te bewegen en te schudden. Als de beha te klein is, piept de borst er toch echt een beetje uit”. Wist u trouwens dat veel lingeriefabrieken nu mondkapjes fabriceren? Ook zijn de winkeltijden aangepast om ruimte te bieden aan bijvoorbeeld ouderen die alleen willen komen winkelen.

Mandjes desinfecteren
Ook de wat grotere winkels passen zich aan de situatie aan. Eerder berichtten we al over de Action die het kassapersoneel beschermt met plastic. “Mensen vinden het vervelend vinden om een mandje te nemen. Dat vragen wij wel en alleen omdat wij ons strikt aan de regels houden, mogen we nog open blijven”, aldus een medewerkster. Er zijn in de winkel mogelijkheden om de mandjes eerst te ontsmetten voor gebruik.

Eenrichtingsverkeer
Bij het Kruidvat zijn ze blij voor de mensen aan het werk te kunnen zijn. “We vragen alleen of men een beetje lief wil zijn voor onze medewerkers en met respect behandeld te worden. Ook onze dagen zijn lang. Maak het voor ons a.u.b. iets gezelliger”, vertelde een winkelmedewerkster. De drogist heeft als maatregel onder andere eenrichtingsverkeer in de winkel ingesteld.

Op deze manier proberen ondernemers hun hoofd boven water te houden in deze bizarre tijd. Denk u een beetje aan hen?

Foto: © Radio Aalsmeer | Carla Bakelaar

Gepubliceerd: 28 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×