Dagelijkse update: vier nieuwe coronabesmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart

Het aantal coronabesmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart is op zaterdag 28 maart toegenomen met vier personen. In totaal zijn er nu 16 Aalsmeerders/Kudelstaarters positief getest. In Amstelveen kwamen er 11 besmettingen bij en staat de teller nu op 63. In Uithoorn groeide het aantal positieve tests met 5 naar 16. In de Haarlemmermeer is het aantal  met 5 gestegen en staat het totaal op 45.

Het aantal doden in ons land is de afgelopen 24 uur gestegen met 93 personen, iets minder dan gisteren. Het totaal aantal doden staat nu op 639. Het aantal nieuwe besmettingen bedroeg 1159, in totaal nu 9762.

Het werkelijke aantal besmettingen met het COVID-19-virus ligt hoger omdat niet iedereen getest kan worden door de beperkte testcapaciteit. Vooral patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen en zorgverleners worden getest.

Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen houdt!! 

Volgens het RIVM neemt het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames ook vandaag iets minder snel toe. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 is lager dan gisteren. Omdat niet alle patiënten altijd meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie.
Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken.

(bron: RIVM)
Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 28 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×