Gemeente informeert over coronavirus

Het zal u niet zijn ontgaan: de wereld is in de ban van het coronavirus, of wel het COVID-19-virus. In het binnenland van China is een uitbraak van het coronavirus. Ook buiten China en in Europa zijn er meldingen van besmettingen, vooral bij mensen die onlangs in China zijn geweest. Binnen Europa is Italië het zwaarst getroffen. Ook in Nederland zijn meerdere personen positief getest op het virus. De meeste patiënten hebben longklachten en koorts.

Als u klachten heeft
Heeft u koorts en luchtwegklachten? En bent u de afgelopen twee weken in deze landen of plaatsen geweest of heeft u de afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus? Het advies is om dan thuis te blijven. Worden de klachten erger, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Meer informatie
– De meest recente informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.
Informatie per land voor reizigers op de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
– Als u daarna nog vragen hebt, kunt u bellen met het landelijk informatienummer: (0800) 1351.
– Meer informatie over de rol van de GGD Amsterdam vindt u op de website van de GGD Amsterdam.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 2 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×