Nu acht besmettingen in Aalsmeer/Kudelstaart

De dagelijkse cijfers die het RIVM bekend maakt, leren ons maandag dat in Aalsmeer het aantal mensen besmet met het coronavirus is gestegen met 1, dat betekent nu in totaal 8 personen. In Amstelveen kwamen er 2 besmettingen bij en staat de teller nu op 29. In Uithoorn bleef ook de afgelopen 24 uur het aantal positieve tests op 2 staan. In de Haarlemmermeer is het aantal gestegen met 2 coronabesmettingen en staat het totaal op 18.

Het aantal doden in ons land is de afgelopen 24 uur gestegen met 34 personen. Het totaal aantal doden staat nu op 213. Het aantal nieuwe besmettingen bedroeg 547, in totaal nu 4.7494.

Het kabinet heeft maandagavond bestaande maatregelen aangescherpt. Zo zijn alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden. De ondergrens van bijeenkomsten van maximaal honderd personen geldt niet meer en er zullen voortaan flinke boetes worden uitgedeeld.

Houd minimaal 1½ meter afstand tot elkaar. Doe je dat niet, dan wordt er gehandhaafd vanaf drie personen. Premier Rutte roept mensen op om alleen naar buiten te gaan als dat nodig is en alleen boodschappen te gaan doen. Hij noemt dit een “intelligente lockdown”.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 23 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×