Lentekriebels op kinderboerderij Boerenvreugd

Op 16 maart jl. moest ook kinderboerderij Boerenvreugd de deuren sluiten vanwege de corona-maatregelen. Er is geen bezoek, geen spelende kinderen en het winkeltje is dicht. De beheerders en dienstdoende vrijwilligers verzorgen wel gewoon de dieren. Zij voeren en knuffelen de dieren en maken de verblijven schoon. De dieren bezorgen de verzorgers regelmatig een glimlach op hun gezicht!

Zo waren de vrijwilligers zaterdag 21 maart op de boerderij aan het voeren toen ‘s middags Nubische geit Lobke beviel van een zoon en een dochter. De kleintjes maken en het goed en met het mooie lente weer kunnen ze hopelijk gauw naar buiten.

In de stolp was toch nog onverwacht bezoek! Schaap Sascha is met haar drieling de boerderij aan het verkennen. De kleintjes ontdekken het terrein en de andere dieren. Het gezin bracht ook een bezoek aan de stolp.

Ouessant schaap Bloem is het kleinste schaapje op de boerderij. Deze dame moet eerdaags ook bevallen en daarom gaat ze ’s nachts op stal. Bloem weigerde afgelopen weekend naar de stal te lopen en dragen was ook geen optie want dat wilde ze niet. De beheerders hebben haar toen maar in de bolderkar geplaatst. Zo kon diva Bloem met de taxi van de wei naar de stal. We kijken nu al uit naar haar kleintje(s). Het zal vast niet lang meer duren!

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 23 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×