RKDES: "Ga niet voetballen op het sportpark"

De scholen in Aalsmeer en Kudelstaart zijn gesloten. De meesters en juffen hebben hun stinkende best gedaan om snel onderwijs op afstand te regelen. De meeste scholen hebben het eerste stapeltje werk vandaag al kunnen overhandigen aan de kinderen. Maar dit betekent ook dat de jongeren zelf hun tijd kunnen indelen en zien sommigen de kans schoon om met het lekkere weer even te voetballen… op het echte voetbalveld.

Echter naar aanleiding van de richtlijnen omtrent het coronavirus (COVID-19) zijn op last van de overheid de sportparken gesloten, ook bij RKDES. In de praktijk blijkt dat veel kinderen, en zelfs ouders, zich overdag op het sportpark begeven. De voetbalvereniging reageert daar op via Facebook: “We begrijpen dat de maatregelen onprettig zijn, maar we zullen samen onze verantwoordelijkheid moeten nemen. We vragen jullie met klem om niet over, of door de hekken te klimmen. Er is geen toezicht en daarom wil en kan RKDES niet aansprakelijk zijn.”

Voor de duidelijkheid: omdat het sportpark in zijn geheel is afgesloten, is het verboden toegang voor onbevoegden. De Kudelstaartse vereniging roept daarom iedereen op om het gezonde verstand te gebruiken.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 17 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×