Sierteelt bedankt zorg voor tomeloze inzet

Dinsdagochtend worden de hulpverleners in de regio Aalsmeer en Naaldwijk een hart onder de riem gestoken door de sierteeltsector. Matthijs Mesken, CEO van de VGB: “Bloemen geven kleur en steun in zware tijden en dat kan iedereen goed gebruiken op dit moment. Dit is een belangrijke periode voor kwekers en klanten met alle feestdagen in het verschiet. We zetten als sector dan ook alles op alles om de sierteelt die goed is voor 150.000 arbeidsplaatsen voor Nederland te behouden. Blijf dus vooral bloemen en planten kopen en steun daarmee de Nederlandse sierteelt.”

In samenwerking met de Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en Bloemenbureau Holland geven medewerkers van bloemenveiling Royal FloraHolland bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de regio Aalsmeer en Naaldwijk bloemen af om zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet in de tijd van het coronavirus.

Waardering tonen
Dat terwijl de sierteeltsector het al zo zwaar heeft. Per dag worden bij Royal FloraHolland gemiddeld meer dan 30 miljoen bloemen en planten verhandeld. Op maandag bleef een historisch percentage van 50% van de aanvoer onverkocht. Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland: “Momenteel gaan er ontzettend veel hoogwaardige bloemen en planten verloren doordat de handel door de coronacrisis grotendeels stil ligt. Dit is verschrikkelijk om te zien. Zeker wanneer je bedenkt dat onze kwekers hun bloemen en planten produceren met zó veel passie en aandacht. Met deze actie maken we van een nood een deugd en willen we met de hele Nederlandse sierteeltsector onze hulpverleners een hart onder de riem steken en onze dank en waardering tonen.”

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 17 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×