4 mei herdenkingen zonder publiek

“Het is volop lente. Onder normale omstandigheden zouden we in deze tijd uitkijken naar de bijzondere dagen die we jaarlijks met het hele land beleven: Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Iedereen zal begrijpen dat de evenementen en herdenkingen niet doorgaan dit jaar vanwege de coronamaatregelen. Tenminste, niet in de vorm die we gewend zijn, want we kunnen natuurlijk wel iets doen: we mogen deze dagen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zeker in deze voor velen zo moeilijke tijd is het belangrijk en waardevol om de doden te herdenken en stil te staan bij de bevrijding van ons land, 75 jaar geleden”, zo begint de brief van burgemeester Oude Kotte die hij aan de bevolking van Aalsmeer en Kudelstaart schreef over Koningsdag en de viering van 4 en 5 mei.

Dodenherdenking
De dodenherdenking in de gemeente Aalsmeer vindt op het Raadhuisplein zonder publiek plaats. Daarbij worden o.a. door de burgemeester kransen gelegd bij het oorlogsmonument bij het Raadhuis. Jaap Overbeek van de Dorpsraad Kudelstaart: “In Kudelstaart volgen we dit voorbeeld. Ook hier bij ons monument bij de Schweitzerstraat geen publieke herdenking. Enkele leden van de Dorpsraad zullen op 4 mei een krans leggen bij de Propeller.” De vlag bij het monument zal op 4 mei de hele dag halfstok hangen. Op 5 mei wordt de vlag ’s morgens vroeg in top gehesen om de vrijheid te herdenken. De Dorpsraad roept inwoners van Kudelstaart op om, op momenten dat u uw dagelijkse ommetje wandelt, zelf bij de Propeller stil te staan bij de slachtoffers in de oorlog en zo mogelijk bloemen bij het monument te leggen. Dat kan op  beide dagen en op elk willekeurig tijdstip. Ziet u andere mensen bij het monument staan denk dan even aan de 1,5 meter afstand.

Houd vol!
“We leven al weken in een bijzondere en voor velen van u moeilijke situatie. Een situatie die veel  van ons vraagt. In het belang van onze gezondheid en de gezondheid van onze naasten moeten we volhouden.  Door verstandige keuzes te maken kunnen we levens redden en ervoor zorgen dat we stapje voor stapje weer uit deze crisis komen”, aldus Dorpsraad voorzitter Overbeek.

Foto: Aalsmeer Vandaag | Ilse Zethof (archief)

Gepubliceerd: 27 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×