Coronacijfers Aalsmeer woensdag 6 mei

Ook op woensdag 6 mei zijn er volgens het RIVM geen veranderingen in de coronacijfers voor Aalsmeer en Kudelstaart gekomen. Het aantal gemelde besmettingen blijft staan op 37, dat betekent dat er nog altijd 116,1 meldingen per 100.000 inwoners zijn. Ook het aantal Aalsmeerders/Kudelstaarters dat is opgenomen in het ziekenhuis is gelijk gebleven (9). Tot nu toe zijn er twee plaatsgenoten overleden, relatief gezien is dat 6,3 per 100.00 inwoners. Ook dat aantal is onveranderd

Regio
In Amstelveen zijn 297 meldingen (+1), 55 opnames (+0) en het aantal overleden personen is bijgesteld naar 34 (-1). Voor Uithoorn zijn er geen veranderingen: 47 meldingen, 16 opnames en 2 overleden Uithoornaren. Voor de Haarlemmermeer geldt wel dat er weer een toename is: : 223 meldingen (+8), de ziekenhuisopnames (63)) en het aantal overleden personen (22) bleven gelijk.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het  beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het blijft van uitermate belang dat iedereen zich aan de maatregelen van het RIVM houdt!! 

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 6 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×