‘Bevrijdingspop’ bij Ons Tweede Thuis-voorzieningen

Stichting Dag van je Leven en Ons Tweede Thuis wilden het vieren van 75 jaar bevrijding op 5 mei niet zomaar voorbij laten gaan. Ze bedachten iets bijzonders om de vele mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiding te verrassen bij hun eigen woning. Het bestuur van Stichting Dag van je Leven was op Bevrijdingsdag al vroeg op pad met meer dan veertig taarten voor de verschillende woonvoorzieningen. Ook mochten ze amaryllisbollen uitdelen namens Kwekerij Floralia uit Lisse.

Aangepaste polonaises
Meer dan dertig voorzieningen werden vermaakt met een optreden van een artiest in de eigen tuin of voor op straat. Uiteraard allemaal netjes op 1,5 meter afstand, al mochten de bewoners zelf wel met elkaar dansen. Overal werd luidkeels meegezongen en genoten van het entertainment. Ook werden er de nodige ‘aangepaste’ polonaises gelopen. En voor sommige voorzieningen waren poffertjes geregeld.

Er waren optredens van René Eshuijs, Danny Terp, Lynn van de Polder, Pumpin Piano’s, Sabrine Hallewas, Maarten Obbink, een luchtdirigent, Margreet het Hart en het Meezingteam. Ook kon er genoten worden van de bellenblaastrucs van Bubblusion en bingo gespeeld worden met Kees Bos met zijn Muzikale Bingo.

Hart onder de riem
Stichting Dag van je Leven is blij dat ze dit in samenwerking met Ons Tweede Thuis voor deze doelgroep mochten organiseren. “Normaal gesproken zien we deze kanjers tijdens de botendag of in de feesttent in september,” aldus voorzitter Rob Langelaan. “Nu mochten we een keer een kijkje nemen bij hen bij de woonvoorziening en het feest naar ze toe brengen. Een hart onder de riem, want ze mogen deze coronaperiode geen familie zien en niet naar hun dagbesteding. Ze zitten eigenlijk gewoon opgesloten met elkaar. We hopen dat de buren ook genoten hebben, want omdat het buiten moest plaatsvinden kon vaak wel heel de buurt meegenieten…”

Deze optredens en taarten werden mogelijk gemaakt door sponsors als Stevaco en DHL en donaties van bedrijven en particulieren zoals een aantal booteigenaren, die in juni met de jaarlijkse botendag mee zouden doen. Ook mocht Dag van je Leven rekenen op een bijdrage uit het Rabobank Coöperatiefonds. Sommige artiesten traden belangeloos op of vroegen een vergoeding voor het geluid. “Samen konden we de vele cliënten van Ons Tweede Thuis de dag van hun leven bezorgen.”

Stichting Dag van je Leven organiseert grote evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals de jaarlijkse botendag en het feest tijdens Feestweek Aalsmeer. Maar ook laten ze individuele of groepswensen in vervulling gaan. Het bestuur hoopt snel weer een bijzondere wens te kunnen regelen. Interesse om de stichting te ondersteunen? Ze zijn voor 100% afhankelijk van sponsoring en werken uitsluitend met vrijwilligers.
Voor meer informatie kijk op www.dagvanjeleven.org of via Facebook of Instagram.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 6 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×