Pramenrace 2020 afgeblazen

Met pijn in het hart heeft het bestuur van Stichting Pramenrace in Ere (S.P.I.E.) het besluit moeten nemen om de 35ste editie van de Pramenrace niet door te laten gaan. Dit besluit hebben zij in overleg met de gemeente Aalsmeer genomen. Op dit moment is er een verbod op vergunning verplichte evenementen tot 1 september. Niemand weet nog wat er na 1 september mogelijk is, maar mocht de Pramenrace bijvoorbeeld in afgeslankte vorm doorgaan, dan is de kans zeer groot dat er heel veel bezoekers/kijkers komen. Dat brengt weer met zich mee dat Aalsmeer een nieuwe brandhaard kan worden van het coronavirus. “Hier zit S.P.I.E. niet op te wachten. En om deze reden hebben wij besloten dat er dit jaar geen traditionele race wordt gevaren”, aldus voorzitter Erna van den Heuvel.

Alternatief
Maar uiteraard is S.P.I.E. S iets aan het bedenken waar iedereen toch aan kan deelnemen. Daarom vragen zij alle Pramenrace fans zaterdag 12 september toch vrij te houden. Wat het alternatief is, wordt later bekend gemaakt. “Wij zijn nog heel druk bezig  en nog niet alles is rond. Maar het alternatief is Corona-proof, dus zorg dat je 12 september beschikbaar bent, vertelt Van den Heuvel enthousiast.

De datum voor de Pramenrace 2021 is wel al bekend: 11 september 2021. Het bestuur van de S.P.I.E. gaat daar ongetwijfeld weer een daverend succes van maken!

Gepubliceerd: 7 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×