Horeca zet in op afhalen en bezorgen

Rob Ojevaar runt al ruim zes jaar met veel passie restaurant Oh! aan de Ophelialaan. Wethouder Robert van Rijn is langs gegaan om te horen hoe Rob omgaat met zijn bedrijf in deze periode.

“Het was best even schrikken op de avond dat we dicht moesten, vooral omdat we ruim 30 boekingen hadden staan”, vertelt Rob. “In eerste instantie wisten we niet zo goed hoe we hiermee om moesten gaan, maar de volgende dag zijn we gelijk met een crisisteam bij elkaar gekomen en hebben we een concept bedacht voor deze periode. En ik moet zeggen, je wordt wel creatief van zo’n situatie. We zijn gelijk begonnen met afhaalmaaltijden. Dit loopt best goed. We zitten nu op 35% tot 40 % van onze omzet. Om dit nog verder te verhogen starten we vanaf 1 mei met de ‘Oh! @ home’ box. In deze mooie box zitten de biologische producten voor een zes gangen menu. Omdat niet iedereen een keukenprins of prinses is hebben we ook video’s gemaakt met hierin de uitleg hoe iedereen dit thuis kan bereiden. We hopen zo ons mooie restaurant te kunnen blijven voortzetten en deze periode te overbruggen.’

Wethouder Robert van Rijn: “De horeca wordt flink getroffen in Aalsmeer. Waar kan, helpt de landelijke overheid, maar als gemeente helpen wij ook. Zo zijn we via VisitAalsmeer gestart met een KoopMeerLokaal actie. Op www.visitaalsmeer.nl vindt u alle restaurants die afhaalmaaltijden verzorgen. Ik leef mee met alle ondernemers in Aalsmeer en ben erg trots op hoe creatief ondernemers in Aalsmeer met deze periode omgaan. Ik wil ook iedereen oproepen: KoopMeerLokaal! en steun onze mooie bedrijven.”

Ook deze (horeca)bedrijven hebben een afhaal en/of bezorgservice:
– Cacio e Pepe, Oosteinderweg 387 in Aalsmeer (afhaal)
– Centennial, Oosteinderweg 243 in Aalsmeer (afhaal & bezorg)
– Himalaya Palace, Marktstraat 22 in Aalsmeer (afhaal & bezorg)
– Jonge Heertjes, Raadhuisplein 16 in Aalsmeer (afhaal & bezorg)
– Müller Banket, Stationsweg 5 in Aalsmeer (afhaal en bezorg)
– Oevers, Kudelstaartseweg 228 in Kudelstaart (afhaal en berzorg)
– Oh!, Ophelialaan 102 in Aalsmeer (bezorg)
– Oriëntal Paradise, Kudelstaartseweg 64, Kudelstaart (afhaal)
– Oude Veiling, Marktstraat 19, Aalsmeer (afhaal & bezorg)
– Pasta Vino, Weteringstraat 10 in Aalsmeer (afhaal & bezorg)
– Visserij Rekelhof, Herenweg 32-a in Kudelstaart (afhaal)
– Zaai Kweek & Eet, Oosteinderweg 287e in Aalsmeer (bezorg)
– Zwarte Ruiter, Dorpsstraat 93 in Aalsmeer (afhaal & bezorg)

Ontbreekt er iets in deze opsomming? Mail dan naar: info@radioaalsmeer.nl

Foto: Rob Ojevaar (l) en Robert van Rijn (r) | Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 1 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×