VZOD versterkt zich met oude bekenden

VZOD, de korfbalvereniging uit Kudelstaart, had het moeilijk dit seizoen, zowel in de zaalcompetitie als op het veld. Dat kwam onder andere omdat enkele sterkhouders de club verlieten of geblesseerd waren. Daar komt, zo meldt de vereniging in het nieuwe seizoen verandering in. Josine Verburg komt terug na haar topsportcarrière bij Koog Zaandijk en Ruben Maat keert terug van een Amstelveens avontuur bij KVA.

De cirkel rond
KZ speelt in de Korfbal League en Josine wist het te schoppen tot dragende kracht en aanvoerder van het reserve team. Josine zal terugkeren onder de trainer die haar ook heeft gelokt naar de League club: “Drie jaar geleden kreeg ik een telefoontje van Gert Krook met de vraag of ik bij KZ wilde komen korfballen. Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij bleek bloedserieus. Ik ben in het diepe gesprongen en kwam gelukkig af en toe bovendrijven”. Met de terugkeer naar VZOD onder leiding van Gert is voor Josine de cirkel mooi rond. Josine heeft een fantastische ontwikkeling meegemaakt bij de Zaandijkers. “Korfbal meemaken op het hoogste niveau, dat is erg gaaf.”

Ruben ook terug
Ook Ruben Maat keert terug naar VZOD. Ruben heeft de afgelopen jaren gespeeld bij het Amstelveense KVA waar Ruben de stap van junioren naar senioren heeft gemaakt. Ook Ruben heeft de clubkleuren nooit verloochend want ook KVA speelt in het blauw. Samen met zijn broer Arian (Henkie) zal hij voor een plek in het eerste gaan. Ruben zijn kracht ligt volgens hem om de korf en hij hoopt dat hij dit tot uiting kan gaan brengen: “Ik wil graag spelen als dienende heer en hier en daar mijn goals mee pakken”. Ruben komt terug naar VZOD om het geleerde over te kunnen brengen en te gaan gebruiken in de wedstrijden. “Ik kijk enorm uit naar dit seizoen en hoop veel publiek te zien langs de velden op de Wim Kandreef”, aldus Ruben Maat.

Naast Ruben en Josine keert ook Lianda van der Schilden terug in de wedstrijdselectie. Hanna Viet is ook bezig aan haar herstel. Een mooie complete selectie die al staat te popelen om een bal te mogen gooien.

Foto: VZOD

Gepubliceerd: 1 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×