Help het Flower Art Museum en AlexP met de Wall of Flowers

Het coronavirus heeft grote impact op ons allemaal. Ook op de culturele sector en het Flower Art Museum in Aalsmeer. Om een positieve draai te geven aan deze lastige tijd, heeft het museum samen met kunstenaar AlexP het project Wall of Flowers bedacht. Voor de realisatie is een crowdfundingactie gestart.

De Wall of Flowers is een 20 meter lang kunstwerk voor de tuin van het museum. Van dichtbij zijn duizenden kleine foto’s te zien, van veraf vormen alle foto’s samen een nieuw kunstwerk met mooie bloempatronen. De gebruikte techniek wordt ook wel een photile genoemd. AlexP was een van de pioniers in deze manier van kunst maken.

Tienduizend foto’s
Voor de Wall of Flowers zijn in totaal zo’n tienduizend foto’s nodig. Zodra de financiering rond is, gaat het museum die verzamelen door een publiekscampagne. Iedereen mag dan bloemenfoto’s insturen. De kunstenaar verwerkt de foto’s in de Wall of Flowers en zo ontstaat een uniek gemeenschappelijk kunstwerk. Een saaie grijze muur wordt omgetoverd in een bloemenzee!
Het Flower Art Museum is een zelfstandig museum. Het ontvangt geen (vaste) subsidies en draait grotendeels op vrijwilligers. Bijzondere projecten kunnen alleen tot stand komen met extra inkomsten. Daarom is voor dit project een crowdfundingactie gestart bij het platform voordekunst.

Tegenprestaties
Mediakunstenaar Alex Prooper is samen met zijn vriendin Simone altijd bezig met speciale projecten. Zijn lichtprojecties waren o.a. te zien tijdens het Amsterdam Light Festival, maar ook in Finland en de VS. Ook trad hij vaak op met interactieve videoinstallaties en exposeerde hij met photiles en computerkunst. De coronacrisis zette helaas een streep door veel opdrachten.

Helpt u mee om dit project mogelijk te maken? Voor uw donatie kunt u een aantal mooie tegenprestaties kiezen. Meer informatie vind u hier.

Foto: impressie van "The Wall of Flowers"

Gepubliceerd: 10 juni 2020 om 8:09 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×